Силно британско присъствие на Borovets Open Cup

0
 

Сподели

Shares
Borovets Bike Open
Снимка: Бороспорт

Състезанието по планинско колоездене Borovets Open Cup, което се проведе изминалия уикенд, събра на родна земя най-добрите родни колоездачи и привлече интереса на редица байкъри от чужбина. Именно представителите на Великобритания заеха най-много челни позиции в класирането, допълнени от присъствието на двама французи, в най-оспорваната категория – Men UCI Elite, носеща точки за световната ранглиста.

Първото място в UCI категорията зае Джорж Ганикот от Великобритания, следван от французина Паскуал Шарли. Третото място (както всички останали до девето с изключение на осмо) отново беше заето от британец – Робърт Смит. Сред българските колоездачи най-добро каране в категорията успяха да направят Росен Ковачев, Стивиан Гатев и Йоан Нейчев.

Borovets Bike Open
Снимка: Бороспорт

Виктория Гончева направи поредно най-добро каране при жените, с което си осигури и шампионската титла: „Следващата година искам да участвам в състезанията, валидни за Световната купа и ако намеря финансиране, няма да пропусна нито едно. Имам огромен шанс да завърша в топ 5 или топ 3, което ще бъде много голям успех и за мен, и за България. Благодаря на „Бороспорт“ за това, че са най-голямата ми подкрепа в този спорт и се надявам да продължим да работим заедно.“ – каза Вики след края на надпреварата.

Borovets Bike Open
Снимка: Бороспорт

Йордан Анчев, пък доминира в категорията на юношите (16-17 г.), следван от Румен Белезиров. В отворената категория най-добро представяне направи Виктор Лозанов, а при ветераните пръв се нареди Димитър Гайдов. Васил Денчев направи най-добро каране в категория „хардтейл“.

Както подобава на всяко UCI състезание, така и в Боровец Международният колоездачен съюз имаше своя представител – Пиера Бенси от Италия. Тя изрази позитивното си отношение към отлично организираното и проведено състезание и допълни: „Състезанието позволи на всички да покажат най-доброто от себе си. Ще препоръчам Боровец за провеждане на Световна купа в планинското колоездене и се надявам да се видим отново.“

През следващата година Боровец отново ще приеме стартове от UCI категорията, които носят точки за ранглистата на Международния колоездачен съюз. Състезанието ще се проведе на 15 и 16 септември, а 2,4-километровото трасе на Боровец байк парк ще накара колоездачите отново да покажат най-доброто, на което са способни.

Borovets Bike Open
Снимка: Бороспорт

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.